Article Marketing
Image default
Marketing

Meer sales naar binnen verwerven? 5 tips om op de juiste tijd cold calling uit te voeren

Het is de droom van elke eigenaar om de sales te vergroten. En om dat te kunnen doen zijn er verschillenden strategieën beschikbaar. Een van de veelvoorkomende manier is telefonische acquisitie. Kortom, het telefonisch zoeken van potentiele klanten. Telefonisch verkopen aan een onbekende is geen gemakkelijke klus. Hier zijn er vijf tips om op de juiste tijd cold calling uit te voeren.

1. Heroverweeg jouw strategieën voor cold calling

Bij een ongevraagd gesprek gaat het niet om het doen van een verkoop tijdens het eerste contactpunt – jouw doel is om de kans te regelen om een ​​verkoop te doen. Cold calling resulteert zelden in een onmiddellijke verkoop, dus reken er niet op om de deal meteen te sluiten. Gebruik het eerste telefoontje om een ​​relatie met de contactpersoon tot stand te brengen. Stel vragen en maak aantekeningen over hun antwoorden voor de toekomstige interacties. Laat potentiële klanten weten waarom ze jouw product nodig hebben.

2. Geef een sterke introductie

Een introductie van een ongevraagd gesprek is het eerste bericht dat je bezorgt, waarin staat wie je bent en het doel van het gesprek. Schrijf jouw introductie van tevoren, zodat je goed voorbereid bent. En vergeet niet enthousiast te klinken. Er is niets erger dan te luisteren naar iemand die een verkooppraatje geeft en klinkt alsof ze liever ergens anders zijn dan met jou praten aan de telefoon.

3. Ken jouw klanten

Voordat je een klant belt moet je een algemene Google-zoekopdracht uitvoeren voor elke potentiële klant, hun bedrijf en wat ze doen. Kom zoveel mogelijk te weten over elke potentiële klant. Op deze manier kan je jou verkoopaanpak strikt afstemmen op de persoon met wie je gaat praten. Wanneer u voor elk gesprek een script gebruikt, kan dit onpersoonlijk overkomen en is de kans groter dat mensen de telefoon ophangen.

4. Wees op jouw gemak als je wordt afgewezen

Helaas is de kans groter dat je een “nee” krijgt dan een “ja” wanneer je de cold calling-game speelt. Laat afwijzing je niet in de steek laten en blijf je best doen om positief en vriendelijk te zijn en ervoor te zorgen dat ze van gedachten veranderen. Uiteindelijk overtuig je ze ervan om iets te kopen, of het nu een dienst of een product is, ze moeten geld uitgeven. Mensen zover krijgen dat ze geld uitgeven, kan lastig zijn! Denk aan een ‘nee’ krijgen als een beginpunt, niet als een einde. Overwin afwijzingen door vriendelijk maar volhardend te zijn, maar weet ook wanneer je geen ‘nee’ in een ‘ja’ verandert en ga verder met jouw volgende telefoontje.

5. Uitbesteden

Als bovenstaande tips niet helpen en kan je toch nog jouw verkoopdoelen niet bereiken. Dan kun je het bellen beter uitbesteden aan more customers. Zij zijn de experts als het gaat om het uitvoeren van cold calling. Telefonisch klanten werven is niet gemakkelijk. Door uit te besteden bespaar je niet alleen tijd en geld, maar je zult ook gegarandeerd meer verdienen, omdat je het overlaat aan experts.