Article Marketing
Image default
Home and Garden

Welke verschillende soorten kapstokken zijn er?

De gang of hal van een huis is de ruimte waar vaak het minste aandacht aan wordt besteed. Als je een nieuw huis koopt denk je al snel aan de keuken, woonkamer en slaapkamer. Toch is het raar dat we daar zo weinig aandacht voor hebben aangezien het de vaak de eerste ruimte is waar je binnenkomt. Als je een gang gaat indelen is eigenlijk het belangrijkste onderdeel de kapstok. Er is een groot aanbod in kapstokken, waar kan je uit kiezen en welke kapstok is de kapstok voor jouw huis. Verder kan je lezen welke kapstokken er zijn en waarom de desbetreffende kapstok bij jouw huis past.

Waar moet je op letten?

Voordat je een kapstok gaat aanschaffen is het goed om aan bepaalde punten te denken. Ten eerste moet je goed weten hoeveel ruimte je hebt in je hal. Handig is om de ruimte op te meten en goed te kijken wat je zoal kwijt kan. Ten tweede is het goed om te kijken naar welke kleur de kapstok moet zijn. Er zijn natuurlijk neutrale kleuren die bij elk interieur passen, maar ook ieders smaak verschilt. Ten derde moet je kijken naar wat jij fijn vindt. Wil jij bijvoorbeeld liever je jas of sjaal of hoed aan een haak hangen of wil je deze liever ergens neerleggen of misschien hangen aan een kledinghanger. Wat ook vaak mensen willen in een gang is een schoenenrek. Nu zijn er ook kapstokcombinaties met een plek voor je schoenen, dit kan ook minder ruimte in beslag nemen.

Wandkapstokken

Als je niet veel ruimte hebt in je hal of gang dan is een wandkapstok iets voor jou. Een wandkapstok heeft als kenmerken dat het veel verschillende haken heeft voor je jassen en andere kleding, maar ook een plankje voor een sjaal of hoed. Een wandkapstok is daarnaast ook wel echt te zien in je gang of hal dus het kan ook een bepaalde stijl met zich mee brengen. Een wandkapstok bestellen is een aanrader als deze voordelen ook voor jou van toepassing zijn.

Staande kapstokken

De kapstok is vooral handig als je een iets grotere hal of gang hebt. Deze kapstok neemt wat meer plek in beslag, maar bied daarentegen ook meer opbergruimte voor je jassen en andere kleding. Een staande kapstok kan ook een mooie toevoeging zijn aan de rest van het interieur.

Kapstok haken

Als laatste heb je ook de kapstok haken. Deze categorie is vergelijkbaar met de wankapstokken, alleen neemt het nog minder ruimte in beslag. Daarbij komt wel kijken dat je ook vaak minder opbergruimte hebt voor je jassen en andere kledingstukken. Ander voordeel is ook dat je de haken niet naast elkaar hoeft te plaatsen, want je kan ze apart bevestigen.